Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πέθανε ο Θανάσης Βέγγος!

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε σήμερα το πρωί ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος, μετά από πολλές περιπέτειες με την υγεία του.Ο Θ. Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.
Παρά τις πιέσεις των δημοσιογράφων και όλων αυτών που ήθελαν πατώντας πάνω του να βρούνε θέμα για τα δελτία τους και της εκπομπές τους έφυγε διακριτικά όπως άλλωστε και έζησε. 
Έχει παίξει σε 120 κινηματογραφικές ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και από αυτές έχει σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) επτά ταινίες. Επίσης γύρισε 7 βιντεοταινίες , 2 τηλεταινίες και έχει πάρει μέρος σε 7 τηλεοπτικές σειρές.Ο Βέγγος εισήγαγε στον κινηματογράφο ένα ιδιαίτερα δικό του στυλ, γεμάτο κωμικό οίστρο, αεικίνητο.
Με τον Βέγγο ο ελληνικός κινηματογράφος, ο λεγόμενος λαϊκός, βρήκε τον ιδανικότερο τύπο του, μια μοντέρνα εκδοχή του Καραγκιόζη.

# Μιας και η σελίδα είναι αφιερωμένη κατά βάση στην ποίηση ας μην ξεχάσουμε και το κλασικό ποίημα του Θανάση Βέγγου:

 Απόψε, σήμερα και χθες
όλες οι πόρτες είν' κλειστές
κι' εγώ έχω μείνει ΟΞΩ
και μες' στο θάμπος το θαμπό
παίρνω αμπάριζα να μπω
και με πετάνε ΟΞΩ

Όλος ο κόσμος μ' αγνοεί
βαρέθηκα πια τη ζωή,
τους φόνους και τα μίση.
Αλί αλί και τρισαλί,
φωνάξτε αμέσως τον Αλή
να με καρατομήσει

*Δυστυχώς έφυγαν αρκέτοι σπουδαίοι τελευταία και σχεδόν μάταια προσπαθώ να βρω αντικαταστάτες τους και συνεχιστές τους.
Ο Θανάσης Βέγγος ήταν μεγάλος ηθοποιός, η προσωποποίηση της αντίδρασης στον καθιστικό εφησυχασμό των ηθοποιών της καρέκλας.Ο Βέγγος την πήρε αυτήν την καρέκλα και την έσπαγε στα κεφάλια τους.Δεν ήθελε θρόνους και παράσημα, φρενήρης ρυθμους ήθελε και γέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου