Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ LIVE ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ!!!

ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 10μμ, το Boxx Live Stage (Λεωφ. Γεωρ. Παπανδρέου) φιλοξενεί τον Παύλο Παυλίδη και τους B-MOVIES.

Ο Παύλος Παυλίδης γνωστός από την πολύχρονη ενεργό πορεία του στο χώρο της Ελληνόφωνης ροκ
μουσικής θα μας παρουσιάσει κομμάτια από την συνολική πορεία του αλλά και από τον τελευταίο προσωπικό δίσκο του με τους b-movies.
Ξεκίνησε με το συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά όπου είχε κυρίως το λόγο του κιθαρίστα καθώς πρωτοστάτης, βασικός τραγουδιστής και μπασίστας ήταν και είναι ο Στέλιος Σαλβαδόρ όπου μαζί με το Γιώργο Παπαϊωάνου στα τυμπανα και στα φωνητικα δημιούργησαν τον πρώτο ιστορικότατο δίσκο με τίτλο Μωρά στη Φωτιά που κυκλοφόρησε από την κλασική και ιστορική πλέον ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS TO 1987.Έφυγε ύστερα κάποια χρόνια στο εξωτερικό και επέστρεψε για συνεχίσει αυτό που είχε αφήσει πίσω...
Το 1993 λοιπόν ξεκίνησε τον ταξίδι του με τα ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ και μέχρι το 2003 όπου και διαλύθηκαν ο Παύλος Παυλίδης ως  frontman βασικός συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος  έγραψε μερικά από τα κλασικότερα τραγούδια της ελληνικής ροκ μουσικής.
Συνοδηπόροι στο μουσικό ταξίδι του Παύλου ήταν οι καταξιωμένοι πια μουσικοι Βασίλης Γκουνταρούλης, Σταύρος Ρωσσόπουλος, Πάνος Τόλιος και Χρήστος Τσαπράζης.
Τραγούδια όπως Ανδρεναλίνη,Αλλάζει πρόσωπα η θλίψη,σιωπή,Ατλαντίς,Φωτιά στο λιμάνι.μόνο αυτό,Πάρε με μαζί σου...........ακόμα ακούγονται λες και γράφτηκαν σήμερα!
Στην δεκαετία αυτην έγραψαν 4 κορυφαίους δίσκους 1 EP και 1 live!
Ξεσσαλονίκη, 1993
Πέρα απ' τις πόλεις της ασφάλτου, 1995
Μια ματιά σα βροχή, 1997
Τροφή για τα θηρία (EP), 1999
Ένας κύκλος στον αέρα, 2000
Τα Ξύλινα Σπαθιά Live, 2003
Τα Ξύλινα Σπαθια, Best of, 2005.
Από το 2003 και μετά έβγαλε ακόμα 4 κορυφαίους ποιοτικα δίσκους με αποκορύφωμα την ευχάριστη ακουστική έκπληξη του "Αφου λοιπόν ξεχάστηκα" αλλά και την επιστροφή στις ρίζες στον δίσκο "άλλη μια μέρα"!

Αφού λοιπόν ξεχάστηκα 2004
Άλλη μια μέρα (Archangel), 2006
Live στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου, 2008
Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει (Archangel), 2010
Ο Παύλος Παυλίδης αποτελεί ένα ζωντανο θρύλο της ελληνικης μουσικής αντισυμβατικός και καινοτόμος,ποιητής και αλήτης.Όπως δηλαδη αρμόζει να είναι ένας τόσο μεγάλος καλλιτέχνης

ΒΑΛΤΕ ΤΟ "ΟΣΟ ΜΙΚΡΑΙΝΩ ΓΥΡΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ "ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ "
ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου