Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

«Το ξύλο είναι καθημερινότητα»

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου, 15-Οκτ-2013

«Την πρώτη φορά σε συγχωρούνε με λίγο ξύλο. Τη δεύτερη φορά που θα διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου, σου βάζουν χειροπέδες, σε μεταφέρουν σε ένα δωμάτιο απομόνωσης, φοράνε γάντια που έχουν πλαστικό μπροστά για να μην υπάρχουν αποτυπώματα, σε ρίχνουν στο πάτωμα και τυλίγουν όλο το σώμα σου με μια μεγάλη μαύρη σακούλα. Εκεί αρχίζει το ξύλο. Οι μελανιές θα φύγουν μετά από 1,5-2 μήνες». Τον λένε Μοχάμεντ Αζιμ Αζαμ, Πακιστανός. Πριν από 3 εβδομάδες βγήκε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, όπου έμεινε για 4 μήνες. Γνωρίζει τουλάχιστον 6 ομοεθνείς του που υπέστησαν σοβαρά βασανιστήρια.
«Το ξύλο είναι η καθημερινότητα εκεί μέσα» μας πληροφορεί. «Ακόμα και όταν προσπαθούσαμε το καλοκαίρι να μεταφέρουμε νερό στα κοντέινερ που μένουμε, μας δέρνανε». Εξηγεί τη διαβάθμιση της βίας: αν ζητήσεις δικηγόρο, συνεπάγεται ξύλο και απομόνωση, αν απλά διαμαρτυρηθείς, σου βάζουν μόνο μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι. «Στην Αμυγδαλέζα περνάνε μέρες για να αισθανθούμε άνθρωποι» λέει ο Μοχάμεντ και καταγγέλλει πως υπάλληλοι της πακιστανικής πρεσβείας στην Αθήνα, σε συνεργασία με την πακιστανική κυβέρνηση, πιέζουν τους Πακιστανούς κρατούμενους στην Αμυγδαλέζα να γυρίσουν στην πατρίδα τους παρά τη θέλησή τους.

Συναντήσαμε τον Μοχάμεντ Αζαμ στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου σχετικά με τις 3 φιλοναζιστικού τύπου διώξεις στον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου. «Θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση αν μας θέλει μάρτυρες στη δίκη της Χ.Α. ή κατηγορούμενους. Η κυβέρνηση του ρατσισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του «Ξένιου Δία» έφτασε να κάνει μια βιομηχανία διώξεων σε αριστερούς και αντιφασίστες, στοιχείο που δείχνει εμπράκτως την υλοποίηση της συνεργασίας Χ.Α.-Ν.Δ.» υπογράμμισε ο Π. Κωνσταντίνου.

Η πρώτη δίωξη, που στηρίχτηκε σε συκοφαντικά δημοσιεύματα της Χ.Α., αφορά ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τους Αλβανούς δραπέτες, όπου η ΚΕΕΡΦΑ αναφερόταν σε de facto επιβολή της θανατικής ποινής αντί για συλλήψεις και δίκες. Η δεύτερη αφορά ανακοίνωση καταδίκης της βάρβαρης καταστολής της εξέγερσης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα στις 10 Αυγούστου μετά από άγρια κακομεταχείριση από μέρους των αστυνομικών φυλάκων.

Η τρίτη δίωξη προέρχεται κατευθείαν από τη Χρυσή Αυγή με μήνυση από δικηγόρο της κατά ανακοίνωσης που κατήγγειλε τη μήνυση που ασκήθηκε στην εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη». «Αν κάποιος πρέπει να διωχθεί, δεν είναι άλλος από τον φασίστα δικηγόρο, τον έμμισθο συνεργάτη της Χ.Α., Ι. Ανδριόπουλο, εξαιτίας και του οποίου 200.000 παιδιά που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα δεν μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια» υπογράμμισε η δημοσιογράφος της «Εργατικής Αλληλεγγύης», Κατερίνα Θωίδου. «Είναι καταπληκτικός ο επιλεκτικός ζήλος της Δικαιοσύνης, η οποία τόσα χρόνια δεν έβλεπε τίποτα. Είμαστε στοχοποιημένοι. Ο Πέτρος προ πολλού ήταν στο στόχαστρο του Μιχαλολιάκου και της κυβέρνησης», σημείωσε ο Σάββας Μιχαήλ (ΕΕΚ), θυμίζοντας την πρόσφατη δίκη του. Δηλώσεις συμπαράστασης πραγματοποίησαν ο βουλευτής Δ. Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζάβεντ Ασλαμ και ο καθηγητής Δ. Χριστόπουλος.

(πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών, www.efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου