Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

"Μια Τεράστια έκρηξη" στο Πολυθέαμα !!

‘Μια τεράστια έκρηξη’
του Βασίλη Μαυρογεωργίου


Ο δημιουργός της "Κατσαρίδας" με το ιδιότυπο χιούμορ του φέρνει στο φως την τεράστια έκρηξη που πραγματοποιείται στη ζωή και την ψυχή  κάθε ανθρώπου από την αρχή της ζωής του....μέχρι όσο αντέξει!
Μια ιστορία που κινείται ανάμεσα στα αδιόρατα σύνορα φαντασίας και πραγματικότητας, μια σειρά από διαφορετικούς χαρακτήρες που εμφανίζονται κάθε τόσο στη σκηνή, ένας διάχυτος σουρεαλισμός με ψήγματα εφηβικού ρομαντισμού και τρυφερότητας δίνουν στο κείμενο μια άλλη διάσταση που σίγουρα κάτι θα μας θυμίσει από εμάς τους ίδιους.

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, και Κυριακή στις 9.15μμ στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ.
Τιμή εισιτηρίου  10 ευρώ και  5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους με επίδειξη της κάρτας ανεργίας
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα
τηλ. 2651003492 – 6955416236

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
Σκηνικά κοστούμια video : Μαρία Κατσούρα
Μουσική: Γιώργος Παπαθανασίου
Σχεδιασμός Εκτέλεση Φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος
Φωτογραφίες : Χρήστος Γκλίβας
Γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Θοδωρής Γκόγκος
Στέλλα Κατσαρού

Αγγελική Μιχαλοπούλου  

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μικρό κυριακάτικο ημερολόγιο - Π.Μπουρλέσσας

την κυριακή, είπα, θα βγω, θα μπλέξω με κάτι που σέ κάνει επιτέλους θύμηση ανθρώπου για λίγο, που δίνει νόημα στο πρώτο ενικό πρόσωπο κι ας μην είναι δικό σου, κι ας είναι πληθυντικό τελικά. ξεκίνησα να πάω στο θέατρο. μια βασανισμένη αργοπορία, χωρίς λόγο, άστοχη μέσα στα αστικά στίφη, μέ έφερε εκεί όταν η πόρτα ήταν ήδη κλειστή, παρά την όλη ζάλη της πιεσμένης ταχύτητας που πήρε το αμάξι. άστοχη η όλη πορεία δηλαδή κι άκαρπος ο χρόνος μου; ωραίο το φεγγάρι πλάι στις πολυκατοικίες, καμμιά φορά τό βλέπω και μέσα τους, μέσα από τις μπαλκονόπορτες, να παγώνει τις μικρές σφηνωμένες ζωές με το φως του μόνο. για ώρα μετά περπατούσα κοιτώντας τις άκρες του παλτό μου. ντρεπόμουν τους ανθρώπους και θύμωνα με τον άνθρωπο. κεφάλι τέρμα σκυφτό από βαρύδια βλακείας αλλά βλέμμα απόλυτα ευθύ εμπρός, σα δυο αιχμές παράταιρες στο διηνεκές του χώρου. μετά από δίωρη περιφορά, να δείχνομαι στο ντόπιο πληθυσμό σα λάφηρο σε κατοπινή, λανθασμένη στιγμή -ευτυχώς πάντα αστείος- έφτασα πάλι στο θέατρο, για την παράσταση των δέκα αυτή τη φορά. η μέρα έπρεπε να έχει σκοπό, ίσως και ένα εμμελές φινάλε πριν μέ βρει στη νεα βδομάδα που θα θύμιζε σα καθρέφτης την προηγούμενη και θα μέ έκανε δαιμόνιο μάντη της επόμενης. στο ταμείο έβγαλα την κάρτα ανεργίας νευρικά, συγκρατημένα, έτσι που να τη βλέπω μόνο εγώ, ακυρώνοντας ο ίδιος την ισχύ της. βλέπεις, το θεμέλιο κάθε θρασύδειλου είναι η εσωστρεφής ντροπή για τα δικά του αποφασισμένα και πεπραγμένα. είναι ωραίο να γυρίζεις σπίτι με ψιμύθιο στην όψη και την κράση.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ / ΑΨΙΝΘΟΣ Αυτοί παιδί μου δεν

Σκέψεις σε έναν αδιέξοδο κόσμο

Μια ιδέα που δεν ευδοκίμησε 
φυλάει το σπόρο της
για καλύτερα κλίματα...

Δεν θα δεις ποτέ το φως 
αν δεν βγεις απ'το σκοτάδι...

Πίσω από κάθε 
φωνή που υψώνεται,
κρύβεται η αδικία.

Με όλα όσα φοβάσαι,
κάποιος άλλος διασκεδάζει...


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ - Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη!



Η ταινία «Το μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, δείχνοντας ταυτόχρονα -σύμφωνα με τους ειδικούς- ότι η Ελλάδα έδειξε πως έχει να παρουσιάσει ταινίες αντάξιες των καλύτερων της φετινής Μπερλινάλε.
Η ταινία (που θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 27 Μαρτίου) παρουσιάζει την πορεία ενός άνδρα, του Στράτου, που κάνει δύο διαφορετικές δουλειές (την ημέρα εργάτης σε βιοτεχνία ψωμιού και τη νύχτα επαγγελματίας εκτελεστής) προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα για βοηθήσει να δραπετεύσει ένας φυλακισμένος φίλος του, στον οποίο χρωστά τη ζωή του.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πιστεύω θα πει - Γ.Παπαθανασίου

Πιστεύω θα πει

Πιστεύω 
θα πει
γνωρίζω,
θα πει
αισθάνομαι,
θα πει 
αλληλεπιδρώ.

Κάθε φορά που
Πιστεύω
θα λες,
θα αισθάνεσαι,θα γνωρίζεις
πως έχεις αλληλεπιδράσει μ'αυτο που κάποιοι 
αποκαλούν " Θεό "...
μα εγώ προτιμώ το " Εαυτό ".